Welke huidtype heb ik?

De huid is het grootste orgaan dat je hebt. Geen huid is gelijk. Iedere huid beschikt over een eigen natuurlijke kracht, heeft haar eigen gevoeligheid en sterke en minder sterke eigenschappen.

Het is belangrijk om te weten waar je huidtype behoefte aan heeft en je gezichtsverzorging daar zorgvuldig op af te stemmen. Investeren in de juiste verzorging is een must, maar welke past er nu perfect bij jouw huidtype?

 

Verkeerde producten

Gebruikt je het verkeerde product, dan heeft dat soms pijnlijk zichtbare gevolgen voor je huid. Zo wordt een droge huid trekkerig en schilferig huid van een lotion die bestemd is voor een vette huid en krijgt iemand met een vette huid (meer) pukkeltjes en verstopte poriën onder een laag crème voor de droge huid.

Daarnaast kunnen medicijngebruik, weersinvloeden en seizoenswisselingen je huidconditie (tijdelijk) veranderen. Ontdek hieronder welk huidtype je hebt. 

 

Normale en jonge huid

Is je huid veerkrachtig, egaal en bevat het een natuurlijke glans? Dan heb je een normale en/of jonge huid. De poriën zijn weliswaar zichtbaar, maar niet verwijd. De normale huid heeft een matte en gelijkmatige glans.

 

Vochtarme en droge huid

Voelt je huid oncomfortabel, droog en schraal aan? Een vochtarme en droge huid voelt trekkerig en strak aan. De huid is vaak dun, de poriën zijn nauwelijks zichtbaar en de huid produceert weinig talg.

 

Gevoelige en gestreste huid

Is je huid kwetsbaar en voelt het trekkerig, jeukend en oncomfortabel aan? Dan is je huid overgevoelig. Bij gebruik van verkeerde cosmetica of producten is dit huidtype snel geïrriteerd. De huid ziet er vaak schilferig, vlekkerig en rood uit. Mensen met een gevoelige huid reageren vaak sterk op weersveranderingen. 

 

Anti-age rijpere huid

Vertoont je huid rimpeltjes en mist het elasticiteit en spankracht? Het leven verandert je huid. Het gevolg is verlies aan volume en souplesse. Dit huidtype ontstaat vanzelf als je ouder wordt vanaf een jaar of 35-40. De huid wordt droger, is dunner en er ontstaan sneller rimpels. 

 

Gecombineerde en vette huid

Glimt je huid overmatig, vertoont het grove poriën of onzuiverheden? Dan heb je een gecombineerde of vette huid. Zo kan de huid op je wangen droog zijn terwijl de T-zone glimt omdat daar teveel talg wordt geproduceerd. De poriën zijn groter en er is een grote talgafscheiding. Tevens kun je last hebben van mee-eters en puistjes. 

 

Mannenhuid

Een mannenhuid verschilt sterk met die van een vrouw. De huid is doorgaans steviger, vetter en de talgproductie is anders. De mannenhuid heeft vaker dan een vrouwenhuid last van onzuiverheden, maar is ook gevoelig en vochtarm. Regelmatige scheerbeurten en blootstelling aan de zon hebben gevolgen voor uw huid. Dagelijkse verzorging met frisse matterende texturen zullen de huidfuncties goed in balans brengen en zorgen voor een fitte en egale huid.